Printer Friendly Version Poseta predsednika Vlade Republike Srbije Aleksandra Vučića Izraelu @ 3 December 2014 08:52 AM

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić je tokom dvodnevne posete Izraelu, 1. i 2. decembra, razgovarao sa najznačajnijim predstavnicima izraelskog političkog i ekonomskog vrha. 

Premijer Izraela Benjamin Netanijahu je istakao da je ovo istorijska poseta kojom je pokazano prijateljstvo sa narodom Izraela. Premijer Aleksandar Vučić je tom prilikom naglasio da je pored istorijske povezanosti, ova poseta i investicija u budućnost - u buduću saradnju Srbije i Izraela u svim oblastima, uključujući politiku, ekonomiju ali i zajedničke bezbednosne izazove. 

Tokom razgovora sa MIP Izraela Avigdorom Libermanom, premijer Vučić je izrazio zahvalnost na podršci Izraela očuvanju teritorijalnog integriteta naše zemlje. Obostrano je izraženo interesovanje za dalje unapređivanje političke i posebno ekonomske saradnje dve zemlje.

Premijer Vučić se tokom dvodnevne posete sastao i sa izraelskim predsednikom Ruvenom Rivlinom, kao i sa bivšim predsednikom Šimonom Peresom. Prvog dana posete, u prepodnevnim časovima, premijer je posetio memorijalni centar posvećen žrtvama holokausta Jad Vašem, gde je položio venac.