Printer Friendly Version Посета председника Владе Републике Србије Александра Вучића Израелу @ 3 December 2014 09:03 AM

Председник Владе Републике Србије Александар Вучић је током дводневне посете Израелу, 1. и 2. децембра, разговарао са најзначајнијим представницима израелског политичког и економског врха.

Премијер Израела Бењамин Нетанијаху је истакао да је ово историјска посета којом је показано пријатељство са народом Израела. Премијер Александар Вучић је том приликом нагласио да је поред историјске повезаности, ова посета и инвестиција у будућност - у будућу сарадњу Србије и Израела у свим областима, укључујући политику, економију али и заједничке безбедносне изазове.

Током разговора са МИП Израела Авигдором Либерманом, премијер Вучић је изразио захвалност на подршци Израела очувању територијалног интегритета наше земље. Обострано је изражено интересовање за даље унапређивање политичке и посебно економске сарадње две земље.

Премијер Вучић се током дводневне посете састао и са израелским председником Рувеном Ривлином, као и са бившим председником Шимоном Пересом. Првог дана посете, у преподневним часовима, премијер је посетио Mеморијални центар посвећен жртвама холокауста Јад Вашем, где је положио венац.