Printer Friendly Version Посета директора Јерусалимске канцеларије Центра „Симон Визентал“ Ефраима Зурофа Србији, јул 2015. године @ 15 July 2015 10:15 AM

Директор центра „Симон Визентал“ из Израела Ефраим Зуроф, у својству стручног сарадника Комисијe за изградњу Меморијалног комплекса „Старо сајмишту“ у Београду, посетио је Србију 13. јула 2015. године где је на одвојеним састанцима разговарао са председником Томиславом Николићем, првим потпредседником Владе и министром спољних послова Ивицом Дачићем и другим високим саговорницима.

Председник Николић је истакао значај овог пројекта и указао да ће он бити спроведен у дело, јер је потребно да Србија има и један центар који ће подсећати на све српске жртве и страдања.

Министар Дачић истакао је да је важно да Србија и Израел јачају сарадњу у области истраживања и комеморације Холокауста и ратних злочина у времену у коме је све присутнији и уочљивији тренд њихове релативизације.

Зуроф се захвалио на подршци овом пројекту и изразио жељу да се ''Старо сајмиште'' стави на мапу споменика које свако ко дође у Србију мора да посети.