Printer Friendly Version PREPORUKE ZA PUTOVANJA @ 4 January 2016 10:45 AM

U slučaju namere da u predstojećem periodu putujete u Izrael, molimo da povedete računa o pogoršanoj bezbednosnoj situaciji koja se, od sredine septembra 2015.godine, manifestuje gotovo svakodnevnim nasilnim incidentima i terorističkim napadima. Zbog njihove učestalosti i rasprostranjenosti ne bi trebalo isključiti i mogućnost terorističkih napada u koje mogu biti uvučeni i strani turisti.

U tom smislu, savetujemo državljanima R.Srbije da ponovo razmotre odluku o putovanju u Izrael, a ukoliko ostanu pri tome, da prilikom boravka posebno obrate pažnju na bezbednost na mestima javnog okupljanja, a naročito u Starom gradu Jerusalima.

Našim građanima sugerišemo i da se redovno informišu o razvoju situacije u lokalnim medijima. Ambasada R.Srbije u Tel Avivu pažljivo prati razvoj i stoji na raspolaganju za sve raspoložive informacije o aktuelnoj bezbednosnoj situaciji.

Posebnu pažnju obratiti na bezbednost u slučaju potrebe putovanja na Zapadnu obalu, a putovanje u Gazu ne preporučujemo.

Takođe, više informacija možete dobiti na sajtu Ministarstva spoljnih poslova: http://mfa.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10533-izrael-konz?lang=cyr