Printer Friendly Version Семинар о Холокаусту у "Јад Вашему" за просветне раднике из Републике Србије и Републике Српске, јул 2016. године @ 27 July 2016 12:25 PM

У организацији Међународне школе при Меморијалном центру Холокауста „Јад Вашем“ у Јерусалиму, 24. јула 2016.г. отворен је семинар о Холокаусту на којем учествује група од осамнаест просветних радника из Републике Србије и једанаест из Републике Српске. Ово је девети по реду годишњи семинар за учеснике из Србије (пети за учеснике из Републике Српске), организован као „Seminar for Serbian Speaking Тeachers аnd Еducators“ и реализован, када је реч о Србији, у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја и „Јад Вашема“.

У свом обраћању амбасадор Србије Милутин Станојевић изразио је захвалност домаћинима на организацији семинара и посебно истакао значај сарадње у области изучавања и сећања на Холокауст. У том контексту, указао је на важност улоге просветних радника у преношењу знања у области изучавања Холокауста, али и коришћења израелских искустава када је реч о сећању на геноцид почињен над српским народом током II светског рата.