Printer Friendly Version Seminar o Holokaustu u "Jad Vašemu" za prosvetne radnike iz Republike Srbije i Republike Srpske @ 27 July 2016 12:36 PM

U organizaciji Međunarodne škole pri Memorijalnom centru Holokausta "Jad Vašem" u Jerusalimu, 24.jula 2016.g. otvoren je seminar o Holokaustu na kojem učestvuje grupa od osamnaest prosvetnih radnika iz Republike Srbije i jedanaest iz Republike Srpske. Ovo je deveti po redu godišnji seminar za učesnike iz Srbije (peti za učesnike iz Srpske), organizovan kao „Seminar for Serbian Speaking Тeachers аnd Еducators“ i realizovan, kada je reč o Srbiji, u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i "Jad Vašema".

U svom obraćanju ambasador Srbije Milutin Stanojević izrazio je zahvalnost domaćinima na organizaciji seminara i posebno istakao značaj saradnje u oblasti izučavanja i sećanja na Holokaust. U tom kontekstu, ukazao je na važnost uloge prosvetnih radnika u prenošenju znanja u oblasti izučavanja Holokausta, ali i korišćenja izraelskih iskustava kada je reč o sećanju na genocid počinjen nad srpskim narodom tokom II svetskog rata.