Printer Friendly Version ПРЕПОРУКЕ ЗА ПУТОВАЊА @ 21 September 2016 11:28 AM

У случају намере да у предстојећем периоду путујете у Израел, молимо да поведете рачуна о погоршаној безбедносној ситуацији која се, од средине септембра 2015. године, манифестује готово свакодневним насилним инцидентима и терористичким нападима. Због њихове учесталости и распрострањености не би требало искључити и могућност терористичких напада у које могу бити увучени и страни туристи.

У том смислу, саветујемо држављанима Р.Србије да поново размотре одлуку о путовању у Израел, а уколико остану при томе, да приликом боравка посебно обрате пажњу на безбедност на местима јавног окупљања, а нарочито у Старом граду Јерусалима.

Нашим грађанима сугеришемо и да се редовно информишу о развоју ситуације у локалним медијима. Амбасада Р.Србије у Тел Авиву пажљиво прати развој и стоји на располагању за све расположиве информације о актуелној безбедносној ситуацији.

Посебну пажњу обратити на безбедност у случају потребе путовања на Западну обалу, а путовање у Газу не препоручујемо.

Такође, више информација можете добити на сајту Министарстава спољних послова Србије: http://mfa.rs/sr/index.php/konzularni-poslovi/putovanja-u-inostranstvo/vize-za-inostranstvo-i-informacije-o-drzavama/100-spisak-zemalja-za-putovanje-u-inostranstvo/10533-izrael-konz?lang=cyr