Printer Friendly Version Međunarodni seminar o integralnom menadžmentu zaštite biljaka @ 10 April 2017 01:48 PM

Prošle nedelje, 6. aprila 2017, u Tel Avivu je održana završna ceremonija Međunarodnog seminara o integralnom menadžmentu zaštite biljaka.

Seminar je organizovan od strane Ministarstva spoljnih poslova Izraela, Izraelske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju - MASHAV, Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja Izraela, Centra za međunarodnu razvojnu saradnju u oblasti poljoprivrede i Istraživačke organizacije za poljoprivredu. 

Učesnici seminara su imali priliku da se sretnu sa stručnjacima iz date oblasti, posebno po pitanju zaštite bilja - integralnog menadžmenta zaštite, kao i da istraže, kroz konkretne projekte, mogućnosti za primenu izraelske tehnologije u našim uslovima.

Predstavnici iz Srbije - dr Sonja Tančić Živanov, iz Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, dr Milan Brankov iz Instituta za kukuruz Zemun polje i Miloš Petrović, asistent na Poljoprivrednom fakultetu u Novom Sadu, dobili su diplome-sertifikate o završenom kursu. U ime Ambasade, konzul dr Sonja Stoiljković je uručila diplome našim učesnicima.