Printer Friendly Version Семинар у "Јад Вашему" за архивисте и библиотекаре из Србије, децембар 2017. године @ 4 December 2017 01:17 PM

У организацији Међународне школе при Меморијалном центру Холокауста „Јад Вашем“, 4. децембра 2017. године отворен је семинар за архивисте и библиотекаре из Србије на којем учествује 25 представника најзначајнијих архивских и библиотекарских  институција из Србије. Ово је први семинар такве врсте организован у „Јад Вашему“, што само по себи говори о високом степену сарадње између релевантних институција у Србији и овог меморијалног центра. Фокусиран је на специфична питања везана за архивски и библиотекарски рад у области Холокауста и начинима коришћења расположиве документације за ширење знања о Холокаусту.

Поводом почетка семинара, учеснике су испред домаћина поздравили директорка Одељења за Европу Ришел Бад Каплан, директор за спољне послове и помоћник председника др Јоси Гевир, директор библиотека др Роберт Розет и представници Архива „Јад Вашема“. Испред учесника, говорио је Мишко Станишић, директор „Terraforming“, НВО из Србије која је била ангажована на реализацији овог пројекта. С наше стране, учесницима се обратио амбасадор Милутин Станојевић, који је изразио захвалност домаћинима на организацији семинара и истакао значај сарадње у области изучавања Холокауста.