Printer Friendly Version Амбасадору Србије уручена Повеља Државе Израел за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије, децембар 2017. године @ 28 December 2017 08:52 AM

У Кнесету је 26. децембра 2017. године одржана свечана церемонија доделе повеља за изузетан допринос јачању веза између Израела и Србије у организацији председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом, посланика Одеда Форера.

Међу добитницима је и амбасадор Републике Србије у Држави Израел Милутин Станојевић, који је том приликом, захваливши се на овом значајном признању, истакао дугогодишњу традицију пријатељства два народа, исковану у најтежим историјским околностима, на основу које две земље могу са великим оптимизмом да гледају на развој односа у будућности. Нагласио је да му је, као амбасадору Србије у Израелу, ангажман значајно олакшан захваљујући доприносу истакнутих појединаца, добитника повеље, од којих су многи читаву своју професионалну каријеру посветили грађењу мостова између два народа и две земље, а да му је као добитнику овог признања изузетна част што се нашао у групи са њима.

Добитници признања су и новинар и председник Асоцијације израелско-српског пријатељства Мајкл Фројнд, дизајнер Дан Рајзингер, музиколог Душан Михалек, књижевница Ана Шомло, преводилац Дина Катан Бен Цион, као и други истакнути чланови Удружења Јевреја са простора бивше Југославије Миријам Авиезер, Александар Николић, др Елиезер Папо, Иван Черешњеш и уредник билтена „Мост“ Милан Фогел.

Учесницима су се обратили и домаћин Одед Ферер, директор за Балкан у МИП Израела амб. Дан Оријан и инжењер Јосеф Жамбоки, иницијатор оснивања Израелско-српског привредног друштва и накадашњи председник Удружења Јевреја са простора бивше Југославије. Њих тројица су, као потписници повеље испред поменутих институција свечано уручивали ова признања.