Printer Friendly Version Презентација туристичких потенцијала Србије у Израелу, фебруар 2018. године @ 9 February 2018 10:59 AM

Уз подршку Амбасаде РС у Израелу, 7. фебруара 2018. у Тел Авиву, у хотелу Хилтон, одржана је презентација туристичких потенцијала Србије. Презентација је организована од стране Туристичке организације Србије и Туристичке организације Београда, у партнерсту са израелском агенцијом OpenSky, уз учешће представника туристичких организација из Србије који су учествовали на Међународној туристичкој изложби ИМТМ 2018, већег броја туристичких представника из Израела, као и представника медија (како наших, тако и израелских).

У пригодном обраћању, амбасадор Милутин Станојевић је истакао висок степен туристичке размене, посебно из правца Израела ка Србији, остварен последњих године, уз истицање да је растући тренд посебно присутан у протеклој години када је забележен раст од 195% у броју ноћења израелских туриста (Израел други по броју ноћења у Београду, а 11. у Србији). Том приликом, нагласио је да је Србија одувек имала пријатељске односе и везе са Израелом, али да је у последњих неколико година, више него икад, постала веома атрактивна локација за израелске туристе, захваљујући, између осталог, и промоцији овакве врсте – кроз окупљање најзначајнијих туристичких представника обе земље на једном месту на презентацијама и сајмовима, али и активну и континуирану промоцију туристичких предности Србије која се одвија током читаве године. Поздравио је досадашње напоре обе стране у циљу даљег унапређења туристичке сарадње и упутио позив израелској страни да настави да промовише и открива Србију као погодну туристичку дестинацију, подржавајући позитиван тренд у туристичкој размени.

Презентације о туристичкој понуди Србије су одржале Марија Лабовић, директор ТОС и Јелена Станковић, из Одељења за односе са јавношћу при ТОБ. Овом приликом су одржани и директни разговори (B2B састанци) израелских и српских туристичких представника, у циљу конкретизовања предлога унапређења сарадње у области туризма.