Printer Friendly Version Prezentacija turističkih potencijala Srbije u Izraelu @ 9 February 2018 11:01 AM

Uz podršku Ambasade RS u Izraelu, 7. februara 2018. u Tel Avivu, u hotelu Hilton, održana je prezentacija turističkih potencijala Srbije. Prezentacija je organizovana od strane Turističke organizacije Srbije i Turističke organizacije Beograda, u partnerstu sa izraelskom agencijom OpenSky, uz učešće predstavnika turističkih organizacija iz Srbije koji su učestvovali na Međunarodnoj turističkoj izložbi IMTM 2018, većeg broja turističkih predstavnika iz Izraela, kao i predstavnika medija (kako naših, tako i izraelskih).

U prigodnom obraćanju, ambasador Milutin Stanojević je istakao visok stepen turističke razmene, posebno iz pravca Izraela ka Srbiji, ostvaren poslednjih godine, uz isticanje da je rastući trend posebno prisutan u protekloj godini kada je zabeležen rast od 195% u broju noćenja izraelskih turista (Izrael drugi po broju noćenja u Beogradu, a 11. u Srbiji). Tom prilikom, naglasio je da je Srbija oduvek imala prijateljske odnose i veze sa Izraelom, ali da je u poslednjih nekoliko godina, više nego ikad, postala veoma atraktivna lokacija za izraelske turiste, zahvaljujući, između ostalog, i promociji ovakve vrste – kroz okupljanje najznačajnijih turističkih predstavnika obe zemlje na jednom mestu na prezentacijama i sajmovima, ali i aktivnu i kontinuiranu promociju turističkih prednosti Srbije koja se odvija tokom čitave godine. Pozdravio je dosadašnje napore obe strane u cilju daljeg unapređenja turističke saradnje i uputio poziv izraelskoj strani da nastavi da promoviše i otkriva Srbiju kao pogodnu turističku destinaciju, podržavajući pozitivan trend u turističkoj razmeni.

Prezentacije o turističkoj ponudi Srbije su održale Marija Labović, direktor TOS i Jelena Stanković, iz Odeljenja za odnose sa javnošću pri TOB. Ovom prilikom su održani i direktni razgovori (B2B sastanci) izraelskih i srpskih turističkih predstavnika, u cilju konkretizovanja predloga unapređenja saradnje u oblasti turizma.