Printer Friendly Version Посета министра Ненада Поповића Израелу, мај 2018. године @ 1 June 2018 11:11 AM

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић боравиo je од 29. до 30. маја 2018. године у Израелу, где је у Јерусалиму учествовао на међународној конференцији на нивоу министара задужених за науку и технологију „Thinking out of the box“.

Министар Поповић се, на маргинама конференције 29. маја, састао са министром науке и технологије Израела Офиром Акунисом, имао билатералне разговоре са представницима Немачке, Чешке и Јапана и низ сусрета са представницима других земаља учесника. Узео је активно учешће на једном од панела насловљеном „Од развоја производа до глобалног успеха“.

Наредног дана, 30. маја у Кнесету се састао са министром пољопривреде и руралног развоја Израела Уријем Аријелом, а у Јерусалимској патријаршији га је примио патријарх Теофил III.

На састанку са министром Акунисом, разговарано је о наставку сарадње Србије и Израела у областима космичке технологије и иновација, а договорена је и сарадња у области старт-ап заједница и научно-истраживачких института. 

Током састанка са министром Аријелом, разговарано је о дигитализацији и примени ИТ у пољопривреди и договорено интензивирање сарадње српских и израелских експерата из пољопривредних института путем реализовања заједничких програма у областима прецизне пољопривреде и хортикултуре.