Printer Friendly Version Poseta ministra Nenada Popovića Izraelu @ 1 June 2018 11:16 AM

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović boravio je od 29. do 30. maja 2018. godine u Izraelu, gde je u Jerusalimu učestvovao na međunarodnoj konferenciji na nivou ministara zaduženih za nauku i tehnologiju „Thinking out of the box“.

Ministar Popović se, na marginama konferencije 29. maja sastao sa ministrom nauke i tehnologije Izraela Ofirom Akunisom, imao bilateralne razgovore sa predstavnicima Nemačke, Češke i Japana i niz susreta sa predstavnicima drugih zemalja učesnika.  Uzeo je aktivno učešće na jednom od panela naslovljenom „Od razvoja proizvoda do globalnog uspeha“.

Narednog dana, 30. maja u Knesetu se sastao sa ministrom poljoprivrede i ruralnog razvoja Izraela Urijem Arijelom, a u Jerusalimskoj patrijaršiji ga je primio patrijarh Teofil III.

Na sastanku sa ministrom Akunisom, razgovarano je o nastavku saradnje Srbije i Izraela u oblastima kosmičke tehnologije i inovacija, a dogovorena je i saradnja u oblasti start-up zajednica i naučno-istraživačkih instituta.

Tokom sastanka sa ministrom Arijelom, razgovarano je o digitalizaciji i primeni IT u poljoprivredi i dogovoreno intenziviranje saradnje srpskih i izraelskih eksperata iz poljoprivrednih instituta putem realizovanja zajedničkih programa u oblastima precizne poljoprivrede i hortikulture.