Printer Friendly Version Маринковић у израелском Кнесету поводом обележавања 70 година од успостављања Државе Израел @ 14 July 2018 09:39 AM

Потпредседник Народне скупштине и председник Парламентарне групе пријатељства са Израелом проф. др Владимир Маринковић присуствовао је конференцији поводом обележавања 70 година оснивања Државе Израел која је одржана 11. јула 2018. године у израелском Кнесету.

Домаћин конференције је био председник Кнесета Јули Еделштајн, а присуствовали су председници парламентарних група пријатељства са Израелом из 32 земље. Маринковић је у обраћању присутнима посебно назначио одличне односе Израела и Србије, велико пријатељство српског и јеврејског народа, која веже тешка заједничка судбина и борба током Другог светског рата. Добри односи две земље огледају се у све већој економској размени, инвестицијама израелских компанија у Србију и огромном приливу туриста из Израела у Србију. Он је позвао председника Парламентарне групе пријатељства са Србијом у израелском Кнесету Одеда Форера да посети Србију и да се на тај начин максимално интензивира парламентарна сарадња, која је од великог значаја за свеукупне односе две земље. 

Ова посета је реализована после веома успешне посете председнице Народне скупштине Маје Гојковић Кнесету, у фебруару ове године, која је широм отворила врата за сарадњу парламентараца и парламентарних одбора.