Printer Friendly Version Marinković u izraelskom Knesetu povodom obeležavanja 70 godina od uspostavljanja Države Izrael @ 14 July 2018 09:42 AM

Potpredsednik Narodne skupštine i predsednik Parlamentarne grupe prijateljstva sa Izraelom prof. dr Vladimir Marinković prisustvovao je konferenciji povodom obeležavanja 70 godina osnivanja Države Izrael koja je održana 11. jula 2018. godine u izraelskom Knesetu.

Domaćin konferencije je bio predsednik Kneseta Juli Edelštajn, a prisustvovali su predsednici parlamentarnih grupa prijateljstva sa Izraelom iz 32 zemlje. Marinković je u obraćanju prisutnima posebno naznačio odlične odnose Izraela i Srbije, veliko prijateljstvo srpskog i jevrejskog naroda, koja veže teška zajednička sudbina i borba tokom Drugog svetskog rata.  Dobri odnosi dve zemlje ogledaju se u sve većoj ekonomskoj razmeni, investicijama izraelskih kompanija u Srbiju i ogromnom prilivu turista iz Izraela u Srbiju. On je pozvao predsednika Parlamentarne grupe prijateljstva sa Srbijom u izraelskom Knesetu Odeda Forera da poseti Srbiju i da se na taj način maksimalno intenzivira parlamentarna saradnja, koja je od velikog značaja za sveukupne odnose dve zemlje.

Ova poseta je realizovana posle veoma uspešne posete predsednice Narodne skupštine Maje Gojković Knesetu, u februaru ove godine, koja je širom otvorila vrata za saradnju parlamentaraca i parlamentarnih odbora.