Printer Friendly Version Посета помоћника министра здравља Србије Израелу, јул 2018. године @ 14 July 2018 10:15 AM

Помоћник министра здравља за европске интеграције и међународну сарадњу Србије Данијела Урошевић посетила је Израел, где је у Тел Авиву учествовала на састанцима Светске здравствене организације и Здравствене мреже Југоисточне Европе.

Првог дана 10. јула 2018. године одржан је министарски састанак у организацији СЗО, Министарства здравља Израела и Здравствене мреже ЈИЕ, чија централна тема је била унапређење здравог старења. Скуп су својим излагањима отворили помоћник министра здравља Израела Јаков Лицман и регионални директор СЗО за Европу Жужана Јакаб. Наредног дана одржан је 40. Пленарни састанак Здравствене мреже ЈИЕ, чија тема је била обезбеђење примарне здравствене заштите за популацију која стари.

Данијела Урошевић је активно учествовала на оба скупа, где је у неколико иступања и презентација упознала учеснике са ситуацијом у Србији по наведеним питањима, као и са сарадњом наше земље са СЗО у овим и другим областима. Такође, председавала је састанком Извршног одбора Здравствене мреже ЈИЕ.