Printer Friendly Version Poseta pomoćnika ministra zdravlja Srbije Izraelu @ 14 July 2018 10:27 AM

Pomoćnik ministra zdravlja za evropske integracije i međunarodnu saradnju Srbije Danijela Urošević posetila je Izrael, gde je u Tel Avivu učestvovala na sastancima Svetske zdravstvene organizacije i Zdravstvene mreže Jugoistopčne Evrope.

Prvog dana 10. jula 2018. godine, održan je ministarstki sastanak u organizaciji SZO, Ministarstva zdravlja Izraela i Zdravstvene mreže JIE, čija centralna tema je bila unapređenje zdravog starenja. Skup su svojim izlaganjima otvorili pomoćnik ministra zdravlja Izraela Jakov Licman i regionalni direktor SZO za Evropu Žužana Jakab. Narednog dana održan je 40. Plenarni sastanak Zdravstvene mreže JIE, čija je tema bila obezbeđenje primarne zdravstvene zaštite za populaciju koja stari.

Danijela Urošević je aktivno učestvovala na oba skupa, gde je u nekoliko istupanja i prezentacija upoznala učesnike sa situacijom u Srbiji po navedenim pitanjima, kao i sa saradnjom naše zemlje sa SZO u ovim i drugim oblastima. Takođe, predsedavala je sastankom Izvršnog odbora Zdravstvene mreže JIE.