Printer Friendly Version Посета министра пољопривреде, шумарства и водопривреде Србије Бранислава Недимовића Израелу, октобар 2018 @ 16 October 2018 02:14 PM

Министар Недимовић посетио је Израел 11. октобра 2018. године на позив министра пољопривреде и руралног развоја Урија Ариела.

Два министра су на билатералног састанку обострано констатовали задовољство пријатељским односима двеју земаља и степеном политичке сарадње. Договорени су конкретни кораци у циљу унапређења сарадње – усаглашавање и потписивање споразума о слободној трговини пољопривредних производа, као и осавремењавање и проширивање постојећег споразума о сарадњи две земље у области пољопривреде потписаног 2009. године. Такође, разматране су и могућности заједничког наступа на реализацији пројеката из области пољопривреде у трећим земљама.

Министар Недимовић је поред састанка са министром Ариелом, током посете Израелу, имао и низ састанака са представницима израелских компанија које су заинтересоване за инвестирње у Србију и за реализацију заједничких пројеката.