Printer Friendly Version Poseta ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije Branislava Nedimovića Izraelu @ 16 October 2018 02:28 PM

Ministar Nedimović posetio je Izrael 11. oktobra 2018. godine na poziv ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja Urija Ariela. 

Dva ministra su na bilateralnom sastanku obostrano konstatovali zadovoljstvo prijateljskim odnosima dveju zemalja i stepenom političke saradnje. Dogovoreni su konkretni koraci u cilju unapređenja saradnje - usaglašavanje i potpisivanje sporazuma o slobodnoj trgovini poljoprivrednim proizvodima, kao i osavremenjavanje i proširenje postojećeg sporazuma o saradnji dve zemlje u oblasti poljoprivrede potpisanog 2009. godine. Takođe, razmatrane su i mogućnosti zajedničkog nastupa na realizaciji projekata iz oblasti poljoprivrede u trećim zemljama.

Ministar Nedimović je pored sastanka sa ministrom Arielom, tokom posete Izraelu, imao i niz sastanaka sa predstavnicima izraelskih kompanija koje su zainteresovane za investiranje u Srbiju i za realizaciju zajedničkih projekata.