Printer Friendly Version Посета министра Поповића Израелу @ 4 July 2019 10:50 AM

Министар за иновације и технолошки развој Србије Ненад Поповић боравио је у посети Израелу 25-26. јуна 2019. године ради учешћа на међународној стручној конференцији посвећеној кибернетичкој безбедности Cyber Week 2019 у Тел Авиву. Он је активно учествовао у раду два панела Промоција кибернетичких иновација – улога владе и Означавање критичне инфраструктуре. На маргинама конференције имао је низ сусрета са стручњацима у овој области из Израела и иностранства.

Током посете министар Поповић се у просторијама Министарства привреде и трговине у Јерусалиму састао са главним израелским научником и председавајућим Одбора израелске управе за иновације Амирамом Апелбаумом, са којим је договорио формализацију сарадње у виду потписивања меморандума о разумевању у области иновација и нових технологија.

Министар је посетио и Пересов центар за мир и иновације у Јафи, као и Универзитет Бар-Илан у Рамат Гану, где је обишао Cyber Center и Smart City Center, а састао се и са представницима неколико израелских инвестиционих фондова са којима је разматрао могућа улагања у српске стартапове.