Printer Friendly Version Poseta ministra Popovića Izraelu @ 4 July 2019 11:00 AM

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj Srbije Nenad Popović boravio je u poseti Izraelu 25-26. juna 2019. godine radi učešća na međunarodnoj stručnoj konferenciji posvećenoj kibernetičkoj bezbednosti Cyber Week 2019 u Tel Avivu. On je aktivno učestvovao u radu dva panela Promocija kibernetičkih inovacija – uloga vlade i Označavanje kritične infrastrukture. Na marginama konferencije imao je niz susreta sa stručnjacima u ovoj oblasti iz Izraela i inostranstva.

Tokom posete ministar Popović se u prostorijama Ministarstva privrede i trgovine u Jerusalimu sastao sa glavnim izraelskim naučnikom i predsedavajućim Odbora izraelske uprave za inovacije Amiramom Apelbaumom, sa kojim je dogovorio formalizaciju saradnje u vidu potpisivanja memoranduma o razumevanju o saradnji u oblasti inovacija i novih tehnologija. 

Ministar Popović je posetio i Peresov centar za mir i inovacije u Jafi, kao i Univerzitet Bar-Ilan u Ramat Ganu, gde je obišao Cyber Center i Smart City Center, a sastao se i sa predstavnicima nekoliko izraelskih investicionih fondova sa kojima je razmatrao moguća ulaganja u srpske startapove.