Printer Friendly Version Семинар о Холокаусту за наставнике и просветне раднике из Србије у Јад Вашему @ 22 July 2019 11:28 AM

У организацији Међународне школе за студије Холокауста Јад Вашема у Јерусалиму је 21. јула 2019. године отворен једнонедељни семинар о Холокаусту за групу од 25 просветних радника из Србије. Ово је једанаести семинар за учеснике из Србије, који се одржава у редовним годишњим интервалима и организује у сарадњи Министарства просвете, науке и технолошког развоја Србије и Јад Вашема. 

Учеснике су испред домаћина поздравили директор Одељења за Европу Међународне школе за студије Холокауста Јад Вашема Ришел Бад Каплан и начелница Секције за Балкан у овој школи Лиа Миха, као и амбасадор Србије Милутин Станојевић. 

Амбасадор Станојевић је изразио захвалност домаћинима на организацији семинара и поздравио напоре Министарства просвете, науке и технолошког развоја на одржавању континуитета учешћа представника из Србије на овој активности, као веома значајном сегменту сарадње две земље не само на овом пољу, већ и на ширем плану.