Printer Friendly Version Seminar o Holokaustu za nastavnike i prosvetne radnike iz Srbije u Jad Vašemu @ 22 July 2019 11:39 AM

U organizaciji Međunarodne škole za studije Holokausta Jad Vašema u Jerusalimu je 21. jula 2019. godine otvoren jednonedeljni seminar o Holokaustu za grupu od 25 prosvetnih radnika iz Srbije. Ovo je jedanaesti seminar za učesnike iz Srbije, koji se održava u redovnim godišnjim intervalima i organizuje u saradnji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije i Jad Vašema.

Učesnike su ispred domaćina pozdravili director Odeljenja za Evropu Međunarodne škole za studije Holokausta Jad Vašema Rišel Bad Kaplan i načelnica Sekcije za Balkan u ovoj školi Lia Miha, kao i ambasador Srbije Milutin Stanojević.

Ambasador Stanojević je izrazio zahvalnost domaćinima na organizaciji seminara I pozdravio napore Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja na održavanju kontinuiteta učešća predstavnika iz Srbije na ovoj aktivnosti, kao veoma značajnom segment saradnje dve zemlje ne samo na ovom polju, već i na širem planu.