Printer Friendly Version Хуманитарни фудбалски турнир за школску децу са Косова и Метохије, септембар 2019. године @ 17 September 2019 11:11 AM

У суботу 14. септембра 2019. године у Тел Авиву одржан је хуманитарни фудбалски турнир ради прикупљања новчаних средстава за помоћ ђацима Основне школе "Миладин Поповић" у Бостану, Новом Брду на Косову и Метохији. Организатор турнира је група "Партизанових" навијача "Гробари - Израел", која је уз учешће навијача "Макабија" из Тел Авива , "Зенита" из Санкт Петребурга, навијача других српских клубова и осталих људи добре воље, иницирала ову акцију, са намером да овај хуманитарни турнир прерасте у традицију. 

Међу стотинак учесника било је Срба из Србије и Босне и Херцеговине, Руса и Македонаца који живе у Израелу, као и домаћих Израелаца из Тел Авива, Хаифе и других места. Представници Амбасаде Републике Србије у Тел Авиву су такође учестовали у фудбалским утакмицама, а амбасадор Милутин Станојевић је на крају турнира уручио трофеј победнику - тиму највијача "Партизана". 

Главни организатори Горан Мекић, Сандра Јанићијевић и Срђан Златановић су се на крају захвалили свим учесницима који су подржали акцију и обавестили да је прикупљено преко 3000 евра које ће бити уплаћено ОШ "Миладин Поповић" у Новом Брду.