Printer Friendly Version Представници "Пештана" и "Групе Гаон" у посети Амбасади Републике Србије у Тел Авиву, септембар 2019. године @ 10 October 2019 09:12 AM

Амбасадор Републике Србије у Држави Израел Милутин Станојевић примио је 26.09.2019. представнике компаније "Пештан" из Аранђеловца и "Групе Гаон" са седиштем у Ор Јехуди (Or Yehuda) у Израелу.

Фирма "Пештан" производи, пласира и извози цевна, купатилска, те решења за потебе наводњавања и домаћинстава. Извози у 64 земље широм света, при чему је ове године пласман покренут и у Израел. Цевоводи су оријентисани како на нискоградњу, тако и на високоградњу, односно потребе снабдевања водом, грејањем, канализационог третмана, дренаже и заштите каблова, а произведени су од полиетилена, полипропилена и PVC.

"Група Гаон" је водећа израелска јавна компанија у области инфраструктуре за потребе вода и енергената, високог финансијског кредибилитета. Друга по величини, међу њених осам фабрика, односно производних погона, је "Пласим" (Plassim) из кибуца Мерхавија, покрај Афуле (Afula) у Доњој Галилеји, која непосредно набавља од "Пештана". 

Контакти између две компаније су успостављени током претходне, а од фебруара 2019. године кренуле су контејнерске испоруке из Србије. Зацртан је обим сарадње у производим асортиманима и висини трансакција, постепено освајајући израелско тржиште. 

Испред "Пештана" у посети Амбасади су били Марко Богдановић, директор извоза и цевних решења и Вељко Гусић из продаје Извозног одељења, а "Групу Гаон" су представљали Нисим Лахам CFO и Александар Николић, директор набавке. Једна од тема разговора је била и сагледавање имплементирања већ потписаних уговора о слободној трговини између две земље, као перспективе свеукупног поспешивања трговинских и логистичких аспектата привредне размене између Србије и Израела. 

За више информација посетите интернет презентације компаније "Пештан" и фирме "Групе Гаон"

 www.pestan.net & www.gaon.com