Printer Friendly Version Посета академске делегације из Србије и отварање Српско-јеврејског центра на ОНО Колеџу у Јерусалиму, новембар 2019. године @ 9 December 2019 11:53 AM

У периоду од 18. до 21. новембра 2019. године Јерусалим је посетила велика делегација из Србије коју су чинили универзитетски професори, председник Матице српске, директор Архива Војводине, генерални секретар Скупштине АП Војводина, историчари, уметници, новинари, као и преживели деца логораши из Другог светског рата. 

Током тродневног боравка делегацију је примио патријарх јерусалимски Теофил Трећи, учествовала ја на Округлом столу о савременим српско-израелским односима, а последњег дана дала свој допринос отварању Српско-јеврејско центра на ОНО Академском колеџу у Јерусалиму. 

Део делегације је такође посетио Меморијални центар Холокауста "Јад Вашем", Националну библиотеку Израела и Министарство иностраних послова Израела. 

Амбасада Србије у Израелу и почасни конзул Србије у Изрелу Александар Николић пружили су подршку у организацији посете и учествовали у активностима током боравка делегације у Јерусалиму. 

Отварање Српско-јеврејског центра на ОНО Академском колеџу у Јерусалиму

Меморијални центра Холокауста "Јад Вашем"

Министарство иностраних послова Израела

Национална библиотека Израела

*Фоторафије: Архив Војводине и Амбасада Србије у Тел Авиву

 

Вести и саопштења о посети академске делегације Израелу:

Дневни лист Политика 

Радио-телевизија Србије

Радио-телевизија Војводине

Архив Војводине