Printer Friendly Version Пријем поводом Дана државности Републике Србије, фебруар 2020. године @ 22 February 2020 02:53 PM

У четвртак 20.02.2020. године Амбасада Републике Србије организовала је у Тел Авиву свечани пријем поводом обележавања Дана државности и Дана Војске Србије. Пријему су присуствовале бројне званице из израелске политике и пословног света, дипломатског кора, војно-дипломатског кора, медија, као и почасни конзули Србије у Израелу, јеврејски исељеници пореклом Србије и пријатељи амбасаде. Посебну част својим присуством указао је и патријарх јерусалимски Теофил III.

Почасни гост, званични представник Владе Израела на пријему била је Ципи Хотовели која је у свом говору истакла традицију добрих односа између две државе и две нације, што је потврђено посетом израелског председника Ривлина Београду 2018. године и недавним учешћем српског председника Вучића на Светском Холокауст форуму у Јерусалиму. Амбасадор Србије Милутин Станојевић поздравио је све присутне и нагласио врло добре и историјске односе две нације, истакао захвалност Израелу на подршци територијалног интегритета Србије и указао на позитиван развој економских везе две државе. Амбасадор је подсетио госте на симболичан потез и подршку јеврејском народу пружену од стране председника Србије Александра Вучића, истицањем до државне заставе Србије, жуте заставе, односно ознаке са Давидовом звездом коју су Јевреји били принуђени да носе током нацистичке окупације Србије.   

Министарка за дијаспору Ципи Хотовели и амбасадор Србије Милутин Станојевић

Војно-дипломатски кор