Printer Friendly Version Мере српских власти на спречавању ширења и сузбијању заразне болести COVID 19, март 2020. године @ 14 March 2020 10:48 AM

Држављани Републике Србије који долазе из држава, односно подручја са интензивном трансмисијом болести COVID-19, односно жаришта епидемије, и то из: Италије, Швајцарске, Ирана, Румуније, Шпаније, Немачке, Француске, Аустрије, Словеније и Грчке, обавезно се упућују у изолацију у трајању од 28 дана. 

Српским држављанима који долазе из других држава, одредиће се мера стављања под здравствени надзор у трајању од 14 дана (изолација у кућним условима)

При уласку у Србију, грађанима ће бити уручено обавезујуће решење.

Примена наведених мера стриктно ће се контролисати, те ће свако непридржавање истих бити најстрожије санкционисано прописаном казном.

Мере забране се односе на све стране држављане (и из трећих земља) који долазе из наведених држава и подручја. 

Двојни држављани могу ући у Србију само уколико прикажу пасош Републике Србије, а не државе која се налази на листи за које важи забрана. 

Одлука је ступила на снагу 14. марта 2020. године  

 

Детаљне информације и процедуре за сва лица на граничним прелазима приликом уласка у Републику Србију можете наћи на интернет страници https://covid19.rs/algoritam1/