Printer Friendly Version Опроштаји сусрети амбасадора Станојевића поводом завршетка мандату у Израелу, јун 2020. године @ 1 July 2020 08:38 AM
Поводом окончања мандата, амбасадор Милутин Станојевић имао је неколико опроштајних сусрета који су у његову част приредили израелски домаћини. Министарство иностраних послова Израела организовало је свечани ручак уз присуство амбасадора Албаније, Босне и Херцеговине и Северне Македоније, колега из МИП и почасних конзула Србије у Израелу. Представници МИП су у говору истакли да је током мандата амбасадора учињено много на унапређењу билатералних односа, те да су успешно реализоване бројне посете високих званичника Републике Србије који су били у посети Израелу. На свечаности у МИП Израела, М. Станојевићу је уручена и плакета Јеврејској националног фонда (KKL-JNF) о садњи дрвећа у његову част, што је вишедеценијски израелски обичај.
 
 
 
 
 
У име Удружења Јевреја из бивше Југославије (Hitahdut Olej Jugoslavija), амбасадора су на опроштајном сусрету испратили представници организације, захваливши се на пријатељству и подршци коју је пружао Удружењу у  њиховим напорима да се очувају успомене на југословенско порекло Јевреја који су после Другог светског рата и каснијих деценија емигрирали у Израел. 
 
У понедељак 29.06.2020. године патријарх јерусалимски Теофил III уприличио је опроштајни пријем за амб. Станојевића, захваљујући му због посредовања у одржавању одличних веза Србије са овом православном црквом, која је ранијих година у много прилика била домаћин српским званичницима који су посећивали Јерусалим.