Printer Friendly Version Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори, август - септембар 2020. године @ 27 July 2020 01:09 PM
 
У оквиру пројекта „Онлајн обука предавача који се баве очувањем српског језика у дијаспори и региону“ удружење Академска српска асоцијација позива све предаваче који се баве очувањем српског језика у Израелу (било да су дипломирани филолози или предавачи неке друге струке, а који држе наставу српског језика у дијаспори и региону) да се пријаве на бесплатну једномесечну онлајн обуку српског као завичајног језика.
 
Под покровитељством Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Републике Србије организоваће се обука за све предаваче српског језика у дијаспори и региону. 
 
Сви заинтересовани предавачи могу се пријавити до 02.08.2020. године на бесплатну једномесечну онлајн обуку наставе српског као завичајног језика преко Скајпа, на коме ће им ментори бити професори Филозофског факултета у Нишу (проф. др Марина Јањић, проф. др Јелисавета Тодоровић и мср Александар Новаковић).
 
Почетак обуке планиран је за 17.08.2020. године, а завршетак за 20.09.2020. године. Након завршетка обуке учесници ће добити потврде о похађању обуке које издаје Академска српска асоцијација. Програм обуке одобрен је од стране Завода за унапређивање образовања и васпитања Републике Србије.
 
Сви заинтересовани могу да попуне пријаву директно на сајту https://asasocijacija.com/prijava-za-predavace/