Printer Friendly Version Радионица српског језика, културе и историје, новембар 2020. године @ 2 November 2020 02:14 PM
 
 
 
Драги наши сународници и пријатељи,
 
Имамо задовољство да вас обавестимо да Амбасада Републике Србије у Тел Авиву, по први пут у Израелу покреће радионицу српског језика, културе и историје.
 
Циљ нам је да деца, уз вежбе читања и писања, савладају ћирилично и латинично писмо, те кроз наставу, разговор, певање и друштвене игре науче о нашој земљи и народу, култури и традицији, историјским догађајима, истакнутим личностима из области уметности, науке и друштва.
 
Током школске године у Амбасади би се, уз учествовање деце, обележавали наши празници, организовале приредбе и прославе, а радионица би такође укључивала излете у природу, приказивање домаћих филмова, посете музејима и остале активности.
 
На овај начин би се међу најмлађим нараштајем што очувао, што развио део идентитета њихових родитеља, бака и дека и ранијих предака рођених у Србији, а потом придошлих у Израел.
 
Радионицу ће, уз помоћ особља Амбасаде, водити Јелена Михаиловић Розенцвајг, наставница историје и географије у Гимназији Херцлија у Тел Авиву, која има богато искуство у предавању српског језика и наведених предмета.
 
Радионице су намењене за ђаке узраста од 6 до 17 година. С обзиром на мере заштите од COVID-19 у почетку ће се предавања организовати преко ZOOM платформе, а потом ће се, када се ситуација побољша, деца и родитељи упознати у Амбасади, где ће се радионица организовати сваког петка, од 13 до 15 часова.
 
Рок за пријаву је 16. новембар 2020, а почетак радионице 20. новембра 2020. године.
 
Уколико желите да ваша деца науче српски језик и ћирилицу, историју и географију наше земље, молимо вас да попуните пријаву на следећем линку, а за сва питања можете се обратити на наш мејл srpskizadecu.il@gmail.com Јелени Михаиловић Розенцвајг и Душану Вујовићу, конзулу у Амбасади.