Printer Friendly Version Radionica srpskog jezika, kulture i istorije, novembar 2020. godine @ 4 November 2020 08:25 AM
 
 
Dragi naši sunarodnici i prijatelji,
 
Imamo zadovoljstvo da vas obavestimo da Ambasada Republike Srbije u Tel Avivu, po prvi put u Izraelu pokreće radionicu srpskog jezika, kulture i istorije.
 
Cilj nam je da deca, uz vežbe čitanja i pisanja, savladaju ćirilično i latinično pismo, te kroz nastavu, razgovor, pevanje i društvene igre nauče o našoj zemlji i narodu, kulturi i tradiciji, istorijskim događajima, istaknutim ličnostima iz oblasti umetnosti, nauke i društva.
 
Tokom školske godine u Ambasadi bi se, uz učestvovanje dece, obeležavali naši praznici, organizovale priredbe i proslave, a radionica bi takođe uključivala izlete u prirodu, prikazivanje domaćih filmova, posete muzejima i ostale aktivnosti.
 
Na ovaj način bi se među najmlađim naraštajem što očuvao, što razvio deo identiteta njihovih roditelja, baka i deka i ranijih predaka rođenih u Srbiji, a potom pridošlih u Izrael.
 
Radionicu će, uz pomoć osoblja Ambasade, voditi Jelena Mihailović Rozencvajg, nastavnica istorije i geografije u Gimnaziji Herclija u Tel Avivu, koja ima bogato iskustvo u predavanju srpskog jezika i navedenih predmeta.
 
Radionice su namenjene za đake uzrasta od 6 do 17 godina. S obzirom na mere zaštite od COVID-19 u početku će se predavanja organizovati preko ZOOM platforme, a potom će se, kada se situacija poboljša, deca i roditelji upoznati u Ambasadi, gde će se radionica održavati svakog petka, od 13 do 15 časova.
 
Rok za prijavu je 16. novembar 2020, a početak radionice 20. novembra 2020. godine.
 
Ukoliko želite da vaša deca nauče srpski jezik i ćirilicu, istoriju i geografiju naše zemlje, molimo vas da popunite prijavu na sledećem linku, a za sva pitanja možete se obratiti na naš mejl srpskizadecu.il@gmail.com Jeleni Mihailović Rozencvajg i Dušanu Vujoviću, konzulu u Ambasadi.