Printer Friendly Version Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, јул 2021. године @ 24 July 2021 08:04 AM
 
 
 
 
 
Министарство спољних послова, Управа за сарадњу са дијаспором и Србима у региону, расписује Конкурс за суфинансирање пројеката који својим квалитетом доприносе очувању и јачању веза матичне државе и дијаспоре, који ће трајати од 22. јула до 6. августа 2021. године. 
 
Предмет конкурса је суфинансирање пројеката који имају за циљ:
 
1) употребу, учење, чување и неговање српског језика и ћириличког писма, чување и неговање српског културног, етничког, језичког и верског идентитета;
 
2) унапређење економске сарадње Републике Србије и дијаспоре.
 
 
 
На конкурсу учествују пројекти који се могу сврстати у једну од следећих ОБЛАСТИ:
 
На пријавном формулару Веб платформе обавезно је назначити област скраћеном формулацијом области:
 
– Подршка организацији школа, кампова и едукативних радионица намењених дечјем и омладинском узрасту.  Подршка изради и аквизицији уџбеника, књига и дидактичких средстава намењених школама и библиотекама Срба изван матичне државе – скраћено: ШКОЛЕ.
 
– Подршка организовању манифестација, омладинско-спортских и културно-уметничких догађаја и приредби у иностранству и матичној држави, подршка културно-уметничких друштава – скраћено: МАНИФЕСТАЦИЈЕ.
 
– Подршка пројектима медија, медијске писмености, дигиталне комуникације, порталима, мултимедијалним пројектима, дигиталног и штампаног издаваштва – скраћено: КОМУНИКАЦИЈА.
 
– Подршка пројектима који доприносе заштити права и интереса држављана Републике Србије и Срба изван матичне државе; подршка пројектима који доприносе култури сећања – скраћено: СТАТУС.
 
– Подршка пројектима који доприносе унапређењу економске сарадње Републике Србије и Срба изван матичне државе – скраћено: ЕКОНОМИЈА.
 
 
 
Право учешћа на конкурсу имају:
 
1) организације у дијаспори
 
2) организације чије је седиште у Републици Србији.
 
 
 
Право учешћа на конкурсу немају:
 
1) директни или индиректни корисници буџетских средстава,
 
2) физичка лица,
 
3) привредни субјекти.
 
 
Детаљне информације о конкурсу и обрасци за пријаву се могу наћи на интернет сајту Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону - https://www.dijaspora.gov.rs/