Printer Friendly Version Парламентарни и председнички избори 3. априла 2022. године - рок за пријаву за гласање у Амбасади РС у Тел Авиву 12.03.2022. @ 17 February 2022 09:41 AM

* * *

 

Поступак пријављивања српских држављана који бораве у Израелу за гласање на председничким и парламентарним изборима 3. априла 2022. године у Амбасади Републике Србије у Тел Авиву

1. Захтев за гласање у иностранству се може поднети путем емаила, поште или лично у Амбасади. Захтев за упис треба да садржи следеће податке бирача: 

- Име и презиме

- Место рођења

- Јединствени матични број грађана (ЈМБГ)

- Адреса пребивалишта у Србији

- Адреса боравка у Израелу

- Бирачко место у иностранству, односно Амбасада РС у Израелу

- Потпис подносиоца захтева, контакт телефон и емаил

- Обавезно је, уз потписани захтев, приложити важећу скенирану личну исправу - копију или ишчитану ЛК или копију пасоша. 

2. Амбасада захтев прослеђује јединици локалне самоуправе (општини) ради измене бирачког места. Општина доноси решење о упису података да ће лице гласати према боравишту у иностранству и о новом бирачком месту (Амбасада РС у Тел Авиву).

3. У року од 24 часа, по добијању одговора из Србије, Амбасада обавештава лице да је учињена измена и да грађанин може приступити гласању на председничким и парламентарним изборима 3. априла 2022. године у Амбасади РС у Тел Авиву.

Уколико грађанин уопште није уписан у бирачки списак, потребно је да истовремено са захтевом за гласање у иностранству поднесе и захтев за упис у јединствени бирачки списак Републике Србије.

РОК за пријаву ради гласања у Амбасади Србије у Тел Авиву је поноћ 12. март 2022. године (по локалном времену у Србији). 

За додатне информације можете се обратити Амбасади Републике Србије (Боденхајмер 10, Тел Авив, Израел) 

> телефони +972 3 604 55 35, +972 3 604 93 72

> srb.emb.israel@mfa.rs

твитер налог Амбасаде  

 

ЗАХТЕВ ЗА УПИС У ЈЕДИНСТВЕНИ БИРАЧКИ СПИСАК - ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАСЦА

ЗАХТЕВ ЗА ГЛАСАЊЕ У ИНОСТРАНСТВУ - ПРЕУЗИМАЊЕ ОБРАСЦА

* * *