Printer Friendly Version Честитка председника Државе Израел, април 2022. @ 8 April 2022 09:22 AM
 
Председник Републике Србије Александар Вучић примио је честитку председника Државе Израел Исака Херцога, у којој се каже:  
 
„У име народа и Државе Израел, задовољство ми је да Вам упутим најсрдачније честитке на поновном избору за председника. Ове године обележавамо 30 година дипломатских односа Републике Србије и Државе Израел.
Желео бих да искористим ову прилику да Вам изразим колективну захвалност Израела за непоколебљиво пријатељство и Вашу посвећеност неговању успомена на страдале током Холокауста. Захвалан сам на Вашим напорима да подстакнете доношење закона којим се јеврејској заједници враћа имовина одузета током рата, као и за подршку оснивању Музеја Холокауста у Београду. Радо се сећамо и дубоко ценимо Вашу посету Израелу 2020. године и учешће на свечаности одржаној у част 75. годишњице од ослобађања Аушвица.
Док се сећамо наше прошлости, гледамо и у садашњост и прилике које нас очекују. Отварање Привредне коморе Србије у Јерусалиму 2021. године представља важан корак ка јачању наших билатералних односа. Веома ми је драго што је уважена министарка трговине и туризма том приликом допутовала у Израел.
Примите моје искрене жеље за успех током Вашег предстојећег мандата. Желим да Вам упутим најсрдачнији позив да посетите Јерусалим наредне године како бисмо разговарали о даљем продубљивању партнерства између наша два народа“, наводи се у честитки председника Херцога.
 
 
Извор/Фото: www.predsednik.rs