Printer Friendly Version Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству, октобар 2022. @ 4 October 2022 09:18 AM

 

Републички завод за статистику, у периоду од 1. до 31. октобра 2022. године, спроводи: „Истраживање о држављанима Републике Србије који живе у иностранству“.

Позивамо држављане Републике Србије који, са свим члановима свог домаћинства или као самачко домаћинство, живе у иностранству да учествују у истраживању.  Сврха спровођења овог истраживања јесте да добијемо што потпунију слику о бројности и основним демографским, миграторним, образовним карактеристикама наших грађана у иностранству.

Уколико желите да учествујете у истраживању, потребно је да се региструјете и  попуните Упитник.

 

 

У истом периоду, током октобра 2022. године се у Републици Србији спроводи Попис становништва, домаћинстава и станова. Попис се спроводи само на територији Републике Србије. Међутим, у попису се прикупљају подаци и о члановима домаћинстава који се за време пописа налазе у иностранству (школују се, раде или бораве у иностранству из других разлога). За та лица податке дају чланови њихових домаћинстава у Републици Србији.

У складу са чланом 15. Закона о попису становништва, домаћинстава и станова 2022. године, пописују се "држављани Републике Србије на раду у дипломатско-конзуларним представништвима РС, деловима привредних друштава у иностранству, представништвима Привредне коморе Србије у иностранству, Организацији Уједињених нација, њеним органима и специјализованим агенцијама и другим међународним организацијама, као и члановима њихових домаћинстава који са наведеним лицима бораве у иностранству".  

За додатне информације о Попису 2022. можете се обратити Амбасади Републике Србије у Тел Авив - контакт